Krofne sa čokoladom

Sastojci
  • 200 ml mlijeka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • brašno po potrebi

  • PUNJENJE

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 4 kašike vode
  • 4 kašike mljevenog keksa
  • šećer u prahu

  • Način pripreme
    1. U mlakom mlijeku otopite kvasac sa šećerom.
    2. Umutite jaja, dodajte so i nadošao kvasac pa dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete smjesu koju možete mijesiti.
    3. Ostavite da se udvostuči pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.
    4. Otopite čokoladu sa vodom i pošećerite po želji.
    5. Dodajte keks da zgusnete smjesu i punite tijesto pa preklopite drugim dijelom.
    6. Ostavite da odstoji pola sata pa pržite u vrelom ulju dok ne porumeni.
  • Nema komentara: