Sastojci
Tijesto
- 300 g svijezeg sira (ja stavljam zrnati svijezi sir)
- 8 zlica mlijeka
- 2 jaja
- 10 zlica ulja
- 400 g brasna
- 100 g kukuruznog brasna
- 1 1/2 vrecica praska za pecivo
- soli po ukusu (ja stavljam manje jer je sir koji stavljam vec slan )
- Nadijev
- Na izrezane kvadrate stavljajte sir i sunku te savijte u obliku valjka.
- Rubove malo pritisnite, polozite tako priredjeno tijesto na pek papir, premazite mlijekom i stavite da se pece.
- Pecite u predhodno zagrijanoj pecnoci na 200-220 stepeni oko 10-15 minuta.
Posluživanje
Ribani sir i sunku mozete zamijeniti i listovima tanko narezane sunke i sira, tako da stavljate komadic sunke a na njega komadic sira i savijete u obliku valjka.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar