Domaće lepine

Budite sam svoj majstor i oduševite svoje nepce domaćim lepinjicama. Poslužite ih uz ćevape ili kao savršeno pecivo za sendvič.

Sastojci
  • 600 gr brašna
  • 300 ml vode
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kvasa

  • Način pripreme
    1. U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.
    2. Brašno pomiješajte sa soli, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umijesite glatko tijesto.
    3. Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.
    4. Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.
    5. Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 10 minuta
      .

    Nema komentara: