Zapečena boranija sa piletinom

Potrebno:

  • 500 g pilećeg mesa, po želji
  • 500 g zamrznute boranije
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 3 jajeta
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • suvi začin
  • biber
  • peršun
Na malo ulja propržiti piletinu sa obe strane, po 2 minuta. Meso složiti na dno pekača.Na ulju gde se pekla piletina, propržiti crni i beli luk, a zatim dodati boraniju i kratko sve zajedno propržiti. Skloniti sa vatre, dodati kukuruz, peršun, promešati i staviti preko mesa. Jaja umutiti, dodati neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i preliti preko boranije i  piletine.Staviti da se peče na 200 °C dok ne porumeni i uhvati koricu.
Napomena: Ovog puta nisam imala dovoljno zelene  boranije (koju više volim), pa sam kombinovala sa žutom. Kada izvadite iz rerne, možete izrendati sir po želji.

Nema komentara: