PIZZA SA POVRČEM


Tijesto:
  • 350 gr. brasna
  • 2 kasike kukuruznog brasna
  • 6 kasika putera
  • malo soli
  • pola praska za pecivo
  • 3 kasike hladne vode
Nadjev:
  • paradajz sos
  • 1 paprika
  • 1 glavica luka
  • 1 konzerva gljiva
  • so, malo bibera i origano
  • 1-2 kasike maslinovog ulja
  • malo ljutog sosa (moze bez njega)
  • rendan sir
  • parmezan


Priprema:
Od gore navedenih sastojaka zamjesite tijesto.
Ako je tijesto tvrdo dodajte mu jos par kasika vode.
Oblikujte u loptu i odmah razvijte.
Razvijeno tijesto stavite u nauljenu i kukuruznim brasnom posutu tepsiju.
Tijesto namazite paradajz sosom pa poprskajte sa malo ljutog sosa.
Isjecite luk i papriku na sitne kockice.
Luku i paprici dodajte maslinovo ulje, malo soli i bibera pa promjesajte.
Pripremljeni luk i papriku rasporedite preko tijesta.
Ocjedite gljive pa i njih rasporedite preko tijesta.
Pospite sa malo origana, a i sa rendanim sirom.
Pecite na 200 C dok pizza nebude gotova.
Gotovu pizzu pospite parmezanom, isjecite na zeljene komade pa posluzite.
Prijatno!

Nema komentara: